Weetangera

About the project

Project type: Renovation, Extension

This is one of the most extensive renovations and extensions we have undertaken to date. The existing home was single storey with a double garage on a lower level under the existing lounge and dining rooms. Our scope of works was to demolish the existing home to floor level and to extend the existing footprint in order to enlarge two of the existing bedrooms and the main living area.

We also extended the existing storage area located at the back of the lower-level garages to include a new laundry as well as a retreat for the family’s teenage daughter, who was starting her first year of university. We achieved this part of the works by excavating under the existing house to create the space necessary to accomodate the new areas. This entailed temporary engineering whilst we were undertaking the excavation, and permanent engineered structural steel to support the existing upper floor level on completion.

The ground floor level existing footprint was rebuilt, along with the extended areas, to create a modern four-bedroom, two-bathroom family home. The raked ceiling, incorporating high-level, north-facing windows, created a light-filled living and kitchen area. The entry, with its double doors, opens to a landing with stairs leading up to the upper-level areas and down to the lower-level retreat. The back entertaining deck accessed from both living areas finishes off this impressive Weetangera home.

Features

North-facing windows
Large open-plan living areas
Self-contained retreat
Large deck with access to pool
Formal entry and stairs leading to the main living area
Previous
Next

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

John Doe

Scroll to Top